Fren Bakım & Onarımı
Oto Güvenlik Sistemleri

Fren Bakım & Onarımı

Kış aylarında ve özellikle soğuk zamanlarda, yollarda kar ve buzlanma riskinin arttığı zamanlarda frenleriniz konusunda daha dikkatli olmalısınız.

 Çünkü frenlerinizin düzgün bir şekilde muhafaza edilmesini sağlamak her zamankinden daha önemlidir. Kötü Fren Bakım & Onarımı yalnızca aracınızın ömrünü ve performansını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda kazalara ve yaralanmalara ve çarpışma nedeniyle yol ölümlerine de katkıda bulunur.

 Aracınızın fren sistemi karmaşıktır, ancak kendinizi korumak oldukça kolaydır. Tüm parçaların çalışır durumda olduğundan emin olmak için her bileşeni Etiler Car Service'te inceleriz. Ayrıca gerekli onarımları şeffaf ücretlendirmeyle yaparız.  Bu parçalar ana silindiri ve fren hattını, fren balatalarını, kaliperleri ve rotorları içerir.

 Aracınız, kılavuzda önerilen bir fren bakım programı ile birlikte gelmelidir; Bununla birlikte Etiler Service olarak en temel önerimiz Fren Bakım & Onarımını her 10.000 KM'de bir yaptırmanızdır. Bu kontröl için Etiler Car Service iyi bir seçimdir. Birçok müşterimiz adik fiyatlandırma ve titiz işçilik konusunda bize güvenir.

Fren Bakım & Onarımı Etiler Service Güvencesinde

Fren balataları ve rotorlar, fren sisteminiz ve lastiklerin değdiği yerdir. Balatalar ne yazık ki diğerparçalara göre daha hızlı bozulur ve daha sık teknik bakım gerektirir. Lastikler ve fren balataları arasındaki sürtünme ısıya neden olur ve bu ısı fren balatasını aşındırır. Yeterli direnç olduğundan emin olmak için pedlerin kalitesini ve derinliğini kontrol etmek önemlidir.
Fren pedalına daha fazla basmanız gerektiğini hissediyorsanız kesinlikle fren Bakım & Onarımı konusunda destek almanız şart.  Zira bir sonraki sefer yanık kokusu hissetmeniz canınızı sıkabilir. Fren Bakım & Onarımı kazaları da engeller. Çünkü çok kısa bir zaman sonra durmak sizin için oldukça zor olacak. Çok daha önceden frene basmak çoğu zaman günü kurtarsa da ani bir durumu asla engellemez. Fren balatalarınızı ve rotorlarınızı evde kontrol etmek için, aşınmayı değerlendirmek için lastiği çıkarmanız yeterlidir. Aşınma veya hasar fark ederseniz, bunları hemen değiştirmemiz gerekir. Disk fren onarım servisi için bir Etiler Service' e götürün.

Fren Hidroloği Neden Önemlidir?

Fren pedalına bastığınızda birçok işlem gerçekleşir. Örneğin basınç oluşur ve ana silindirden gelen fren hidroliği aracılığıyla, fren hatlarından ve bu basıncı fren balatalarına ve rotorlara aktaran kaliperlere aktarım olur. Bu nedenle, fren hidroliği son derece önemlidir çünkü sizinle aracınızın fren sistemi arasındaki habercidir .
Ne yazık ki, fren hidroliği nemi çeker ve bu da fren sisteminize oldukça zarar verir. Fren hidroliğindeki nem, frenlerin metal bileşenlerinde korozyona neden olur ve fren hidroliğinin kaynama noktasını düşürür ve frenlerin etkinliğini etkiler. Her 25.000 km'de bir Fren Bakım & Onarımı tüm aksam ile kontrol edilmeli ve değiştirilmelidir. Bulutlu veya sütlü bir kalite, sıvının değiştirilmesi gerektiğini gösterir.  Beşiktaş oto fren bakım & onarımı, Levent araç fren tamir servisi işlemlerinde profesyonel ekiplerimizle servis hizmeti sunmaktayız.

İlgili Konular

Periyodik bakım yapılmazsa ne olur?

Periyodik bakım yapılmazsa ne olur?

Araç modeli ve kullanım durumu göz önünde bulundurularak belirlenen periyotlar halinde tüm araç aksamlarının kontrolünün sağlanmasına periyodik bakım denir. Periyodik bakımda aracın belirlenen aksamları değişir ya da kontrolü yapılır. Aracın sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etmesi için belirlenen aralıklarda periyodik bakım yaptırılması gerekmektedir. Aracı üreten firmalar genellikle yaptırılması gereken bakım sürelerini araç kılavuzunda belirtmektedir.

Rehbere git

Yazlık ve kışlık lastik nasıl anlaşılır?

Yazlık ve kışlık lastik kullanımı hava koşullarına göre farklılık göstermektedir. Farklı özelliklere sahip olan bu lastiklerin doğru mevsim şartlarında kullanılması güvenli bir sürüş için önemlidir. Hava 7 derecenin altına düştüğünde mutlaka kışlık lastik kullanımına başlanmalıdır. Soğuk hava koşullarında oluşan kaygan zemin yazlık lastik kullanımı için uygun değildir. Kışlık lastik kaygan zeminde yol tutuşunu arttırarak daha kontrollü bir sürüş gerçekleştirmenizi sağlamaktadır.

Rehbere git
Yazlık ve kışlık lastik nasıl anlaşılır?
Akü Ömrünü Nasıl Uzatırsınız?

Akü Ömrünü Nasıl Uzatırsınız?

Akü araç için gereken enerji depolamaktadır. Kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek depolayan aküler araç için gerekli olan tüm enerjinin kaynağıdır. Akü’de herhangi bir arızanın yaşanması tüm araç aksamlarını direkt olarak etkilemektedir. Beklenmeyen durumlarda akü arızası yaşamamak için düzenli olarak kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Periyodik bakımının yapılmaması ve yanlış kullanım akü ömrünün kısalmasına neden olmaktadır. Değişimi maliyetli olan akülerin kullanım ömrünü uzatmak için şunlara dikkat edilmesi gerekir;

Rehbere git